Stichting DJIGGER-SHOES
Wij hebben uw hulp hard nodig
Binnen ons werkgebied in Uganda, proberen we de daad bij het woord te voegen en letterlijk een goede basis te leggen voor een betere toekomst. Op de eerste plaats vinden we een goede ge- zondheid en hygiëne van groot belang en dat is in dit deel van de wereld ver te zoeken. De kin- deren waar wij ons voor inzetten gaan gelukkig naar school maar zij kunnen zich nauwelijks op de leerstof concentreren omdat ze voortdurend last hebben van ondraaglijke jeuk als gevolg van djiggers. Niet zo verwonderlijk als u weet dat deze leer- lingen kilometers op blote voeten moeten afleggen om de school te kunnen bereiken. Overal liggen de djiggers op de loer. De djiggers maken gretig gebruik van de mogelijkheid hun eitjes te leggen onder de nagels van deze kindervoeten. De eitjes groeien ver- volgens uit tot larven en het leed is niet meer te overzien.

Onze scholen

Onze vrijwilligers/medewerkers in Uganda zijn actief op scholen in Luwero. Zij houden zich bezig met het geven van voorlichting omtrent hygiëne en schuwen het gevecht met de djiggers niet; de behandelingen werpen hun vruchten af en we zijn hartstikke blij dat we kunnen concluderen dat de ingeslagen weg de juiste is.
Djiggers bevechten is een grote stap voorwaarts maar nog lang niet vol- doende om deze krengen de wereld uit te bonjouren. Om definitief van deze “ettertjes“ af te komenis het noodzakelijk dat er schoenen aange- schaft worden zodat de kans op be- smetting tot een minimum beperkt wordt.
Met uw gift en/of donatie kunnen wij er voor zorgen dat de getroffen kindertjes en hun familie een eind op weg geholpen worden. Voor een bedrag van € 3,- per maand kan een kind een jaar lang naar school met gezonde voeten voorzien van sokken en schoenen.
De stichting djigger-shoes probeert met een paar simpele handreikingen en volledige inzet van ouders en school deze straatarme scholieren een duwtje in de goede richting te geven. Daarbij is uw hulp van onschatbare waarde.
T +31 70 2112851 M +31 6 28060630 E info@djigger-shoes.nl donateur@djigger-shoes.org T.n.v.: Stichting Djigger-Shoes Bank: NL22 INGB 0004834104 ANBI: 820926474