Stichting DJIGGER-SHOES
Wij hebben uw hulp hard nodig
In de zomer van 2011 zijn Suzan en Anette naar Uganda gereisd voor het Djigger project. Een kleine impressie van ons reisverslag: Als twee blanke meisjes zijn we hier een echte bezienswaardigheid voor de lokale bevolking. Zowel op straat als op de markt. worden we vaak begroet en toegeroepen: “Hi “mzungu, how are You?” (He blanke....). Kleine kinderen raken je vaak even aan, een aai langs je been. Ook de taxichauffeurs proberen te profiteren van onze aanwezigheid en bieden hun diensten aan met hun boda boda (bromfietstaxi). Andersom biedt dit land voor ons ook telkens weer verrassende bezienswaardigheden die we met onderstaande foto's met jullie willen delen
Afrika word ook wel “het zwarte continent” genoemd, refererend aan de zwarte huidskleur van de bevolking. Als blanke bezoeker raak je heel snel gewend aan de zwarte buitenkant van de Afrikaan. De binnenkant is minstens net zo belangrijk: de hartelijkheid en spontaniteit, de vrolijkheid en gastvrijheid. Deze hebben wij gedurende onze reis mogen ervaren. Het was hartver- warmend!!
Andere aspecten die wij hebben ervaren als zwart continent, zijn de avonden en nachten zonder stroom, dus zonder ver- lichting. Deze momenten waren ook heel zwart, ja pikdonker. Zonder koplampje waren we gewoon gehandicapt en aangewezen op onze tastzintuigen. En dat was soms erg lastig……….
Uganda wordt ook wel ‘de parel van Afrika’(Winston Churchill) ge- noemd. Daarmee wordt verwezen naar de vrucht-baarheid van het land. Wij hebben kunnen genieten van deze vruchtbaarheid: heerlijke ananas, mango's, bananen en jack fruit. Lekker zoet en sappig en gezond!
T +31 70 2112851 M +31 6 28060630 E info@djigger-shoes.nl donateur@djigger-shoes.org T.n.v.: Stichting Djigger-Shoes Bank: NL22 INGB 0004834104 ANBI: 820926474